Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina alocă încă o clădire pentru pacienţi cu COVID-19

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina suplimentează spaţiul pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19, astfel că, începând de miercuri, persoanele infectate cu noul coronavirus care sunt asimptomatice vor fi internate în clădirea în care a funcţionat până săptămâna aceasta Secţia Psihiatrie, mutată recent într-un imobil nou.

Potrivit managerului Cătălin Rotea, numărul de paturi pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus rămâne nemodificat, însă prin mutatea asimptomaticilor într-o altă clădire se poate realiza o mai bună separare a pacienţilor în funcţie de forma de manifestare a bolii şi se reduce presiunea care există pe medicii infecţionişti, având în vedere că pentru pacienţii asimptomatici asistenţa medicală va fi acordată de către personal de la Secţia Pneumologie Scorniceşti.

Pacienţii cu COVID-19 simptomatici rămân în continuare în saloanele din clădirea Medicală a SJU Slatina, unde sunt supravegheaţi de medici de la Boli Infecţioase.

“Relocăm 25 de paturi, pentru asimptomatici şi pacienţi cu forme uşoare de COVID-19, care vor fi trataţi de către pneumologi în clădirea de pe strada Drăgăneşti din Slatina, unde a funcţionat Secţia Psihiatrie. Astfel, scădem încărcarea pe medicii infecţionişti, reducând numărul de pacienţi. Şi în Medicală (corpul de clădire n.r.) putem aranja pacienţii mai uşor pe stadii de boală şi pe forme de simptome, astfel încat să se vindece mai repede”, a precizat Cătălin Rotea.

În prezent, la SJU Slatina sunt internaţi 78 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre aceştia 25 fiind asimptomatici. Aceştia din urmă vor fi transferaţi miercuri în clădirea în care a funcţionat Secţia Psihiatrie. În spitalul din Slatina sunt internaţi şi 20 de pacienţi cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

La începutul săptămânii, Secţia Psihiatrie a fost mutată într-o clădire nouă, în proximitatea corpurilor principale de clădire al SJU Slatina. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns