Primarul ales al municipiului Slatina, liberalul Mario De Mezzo că victoria sa la alegerile de duminică arată dorinţa slătinenilor de schimbare şi faptul că a devenit „vocea oamenilor”

Politic

Primarul ales al municipiului Slatina, liberalul Mario De Mezzo, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, că victoria sa la alegerile de duminică, la o diferenţă de 10% faţă de primarul social-democrat în funcţie Emil Moţ, arată dorinţa slătinenilor de schimbare şi faptul că a devenit „vocea oamenilor”.

Mario De Mezzo a mulţumit slătinenilor pentru că l-au ales şi a menţionat că după aflarea rezultatelor votului a fost întâmpinat de populaţie cu bucurie şi cu semnul victoriei, pe care îl consideră un semn al eliberării.

„Diferenţa de scor dintre mine şi Emil Moţ arată că slătinenii au dorit această schimbare. Am câştigat cu aproape jumătate din voturile exprimate la o prezenţă record în Slatina. Acest lucru arată dorinţa de schimbare a slătinenilor, dar şi în acest lucru îmi dă mie legitimitate şi reprezentativitate. (…) Eu am devenit doar vocea oamenilor şi faptul că oamenii au votat masiv cu adevărul spuselor mele arată că ei au crezut, au ştiut şi au vrut să scape de o caracatiţă mafiotă. Ar fi trebuit să fiţi ieri cu mine pe stradă, să vedeţi claxoanele de bucurie, să vedeţi strângerile de mână, să vedeţi semnul victoriei pe care oameni pe care nu îi cunosc, pe care nu i-am mai văzut, poate, dar cu care sigur mă voi mai întâlni, mi-l arătau pe stradă. Acesta va deveni în următorii patru ani salutul nostru, nu doar ca un semn al victoriei, ci ca un semn al eliberării, pentru că oraşul se simte eliberat”, a declarat De Mezzo.

El a adăugat că în perioada următoare va avea întâlniri cu populaţia în cartierele oraşului, pentru a stabili nevoile locuitorilor din fiecare zonă.

„Urmează patru luni până la preluarea mandatului, în care nu voi sta cu mâinile în sân. Voi începe deja întâlnirile cu oameni în cartiere, voi începe să centralizez nevoile locale pe cartiere pe care oamenii le au, astfel încât atunci când intru în primărie să ştiu exact cum să acţionez şi ce trebuie să fac, care să fie primele lucruri punctuale”, a spus primarul ales.

Mario De Mezzo a transmis angajaţilor Primăriei să nu semneze în această perioadă nicio plată în afara celor curente pentru întreţinere şi pentru salarii.

„Mă aştept ca actuala administraţie să aibă o ultimă zvâcnire de corupţie şi să angajeze plăţi astfel încât să lase bugetul local gol până la venirea mea. Îi somez pe aceşti corupţi să înceteze şi îi rog pe oamenii de bună credinţă din primărie să nu semneze nimic, să nu facă nicio plată şi, în afară de plăţile curente de întreţinere şi de salarii, de acum şi până la preluarea mandatului de către mine, să nu mai angajeze contracte de niciun fel, plăţile curente şi salariile să rămână singurele cheltuieli pe care Primăria Slatina să le facă. Slătinenii au decis şi au vorbit şi au spus ferm că nu au încredere în această administraţie, că nu au încredere în felul în care această administraţie cheltuie banii. Şi au grăit în majoritate, 50% dintre cei care au ieşit la vot au spus asta, ceea ce înseamnă că actuala administraţie ar trebui să respecte această voinţă şi să nu mai facă absolut nicio cheltuială în afară de plăţile curente şi salarii. Atât. Îi somez”, a afirmat Mario De Mezzo.

Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, a declarat, referitor la câştigarea funcţiei de primar al municipiului Slatina, că oamenii şi-au dorit ca Slatina să fie „eliberată de un sistem”.

„A fost o campanie extrem de dură, o campanie extrem de plină de încărcătură emoţională. O campanie care pe mine m-a pus pe gânduri în ceea ce priveşte violenţa multor actori implicaţi în acest proces, unii dintre actori nefiind partea procesului electoral, ei trebuind să fie arbitrii echidistanţi, arbitrii care să ne respecte şi să-şi respecte misiunea. Trebuie să vă spun că le mulţumim din toată inima cetăţenilor municipiului Slatina, cetăţenilor judeţului Olt. Este o mare responsabilitate pentru noi, este o mare responsabilitate pentru toată echipa care a stat în spatele candidatului nostru de la Slatina. Este, cred eu, din acest moment, o responsabilitate la care noi trebuie să ne gândim foarte serios. Am văzut bucuria prin ochii oamenilor, am văzut, am primit nici nu mai ştiu câte mulţumiri din partea cetăţenilor. De fapt, mulţumirile cred că ar trebui să le le adresăm lor, pentru că ei au votat, pentru că ei şi-au dorit ca Slatina să fie în sfârşit eliberat, eliberată nu de un om, ci de un sistem (…) Le mulţumesc din toată inima cetăţenilor municipiului Slatina pentru acest gest frumos de a-şi elibera oraşul şi asigur că nu-i vom dezamăgi. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.