20 de milioane lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Social

Consiliul Judeţean Olt a alocat aproximativ 20 de milioane lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, sumă similară cu cea alocată în 2018, anul acesta urmând a fi continuate lucrări de reabilitare a mai multor clădiri şi secţii ale unităţii medicale, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

El a precizat, după aprobarea bugetului judeţului Olt pentru 2020, că anul acesta vor fi folosiţi pentru investiţii 28 de milioane lei, bani ce provin din excedentul bugetar din anul precedent. “Cele mai mari investiţii le are şi anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru care am alocat din nou aproximativ 20 de milioane de lei. Pentru investiţii folosim excedentul de anul trecut, de aproximativ 28 de milioane de lei, din bugetul de anul acesta nu avem bani de investiţii pentru că nu ne ajunge de funcţionare”, a declarat preşedintele CJ Olt.

Oprescu a menţionat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă se vor derula lucrările de reabilitare a Secţiei de Pneumoftiziologie de la Scorniceşti, a blocului medical, a blocului central, a imobilului unde va fi mutată Secţia de Psihiatrie şi a blocului materno-infantil. “Avem în reabilitare clădirea Secţiei de Pneumoftiziologie de la Scorniceşti, deja un etaj este terminat. Avem continuarea reabilitării blocului medical, în urmă cu şase-şapte luni am dat în folosinţă ultimul etaj. Urmează să dăm în folosinţă şi etajul următor. În blocul medical au fost schimbate şi lifturile. Se lucrează la adăugarea unui lift exterior. Avem în derulare şi reabilitarea termică a blocului central, avem continuarea lucrărilor şi sperăm ca în două-trei luni să finalizăm fosta Creşă Nr. 1, unde vom muta Psihiatria, de asemenea mai avem continuarea lucrărilor la blocul Materno-Infantil. În anii trecuţi, am reabilitat Neonatologia şi Pediatria şi restul etajelor vor fi reabilitate în perioada următoare. S-a început de la etajul nouă, acolo unde se face recuperarea pentru copii”, a explicat Marius Oprescu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns