13 angajaţi ai Ambulanţei Olt, testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2

Social

Un număr de 12 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, miercuri, la două zile după ce o altă angajată a Ambulanţei Olt a fost confirmată cu COVID-19, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.DSP menţionează că în urma confirmării pe 18 mai a unui caz de infectare cu noul coronavirus la o angajată în vârstă de 45 de ani a SAJ Olt, au fost testaţi 50 de angajaţi ai Ambulanţei, contacţi direcţi ai cazului, iar din 30 de probe prelucrate, 12 au fost pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2.
Cele 30 de probe au fost analizate în laboratorul de la DSVSA Olt, iar 20 de probe sunt încă în lucru.

“În urma confirmării unui caz cu infecţia COVID-19 al unui angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt din data de 18.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt, în cadrul anchetei epidemiologice a procedat la testarea unui număr de 50 de angajaţi, contacţi direcţi ai cazului. Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20.05.2020 au fost prelucrate 30 de probe, în laboratorul din cadrul DSVSA Slatina şi 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infecţia COVID-19”, precizează sursa citată.
Contacţii de familie ai persoanelor confirmate cu COVID-19 vor sta în izolare la domiciliu pentru 14 zile iar SAJ Olt va aplica măsuri de dezinfecţie şi curăţenie curentă în toate spaţiile.

O asistentă în vârstă de 45 de ani, de la SAJ Olt, având domiciliul în judeţul Argeş, a fost testată pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus în urmă cu două zile. Femeia se deplasa la locul de muncă folosind trenul sau alte mijloace de transport călători.
Conform unei informări a DSP Olt, angajata SAJ Olt a prezentat semne specifice infecţiei începând din 16 mai, iar din 18 mai a fost internată la Spitalul Mioveni, judeţul Argeş.
În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificaţi pacienţii cu care asistenta a intrat în contact, precum şi colegii acesteia şi s-au recoltat teste pentru determinarea infecţiei COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns