SJU Slatina va testa pentru COVID-19, în laboratorul propriu, toţi pacienţii care se internează

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va testa pentru COVID-19, începând de luni, în laboratorul propriu, toţi pacienţii care vor fi internaţi în această unitate medicală, a declarat managerul Cătălin Rotea.

Acesta a precizat că, începând de miercuri, în laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se fac teste pentru determinarea infecţiei cu SARS-CoV-2, primii testaţi fiind pacienţi ai spitalului suspecţi de COVID-19 sau confirmaţi cu această boală.

“Efectuăm deocamdată teste pentru determinarea infecţiei cu noul coronavirus la pacienţii noştrii, ai spitalului, cazuri suspecte sau confirmate şi putem lucra şi alte probe doar dacă solicită Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt. De vineri, sau de luni cel târziu, se vor testa pentru COVID- 19 toţi pacienţii nou internaţi, indiferent dacă sunt sau nu suspecţi de infecţie cu noul coronavirus”, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a achiziţionat luna aceasta, cu fonduri de circa un milion de lei de la Consiliul Judeţean (CJ) Olt, un laborator modular de biologie moleculară dotat cu tehnologie Real Time PCR, ce permite efectuarea a câte 196 de teste pe zi pentru determinarea infecţiei cu noul coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns