Cinci noi ventilatoare mecanice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Social

Un număr de cinci ventilatoare mecanice, achiziţionate de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina cu fonduri de la Consiliul Judeţean (CJ) Olt, au fost livrate unităţii medicale şi începând de luni au devenit funcţionale în secţiile ATI şi Neonatologie, potrivit managerului spitalului, Cătălin Rotea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a început în luna martie achiziţia a nouă ventilatoare mecanice, dintre care opt pentru secţia ATI şi unul pentru Neonatologie. Până acum au fost livrate cinci dintre ventilatoare, cu valoare totală de 481.000 lei.

“Spitalul Judeţean de Urgenţa Slatina are, începând de astăzi, cinci noi ventilatoare mecanice. Patru dintre acestea, în valoare de 72.000 lei fiecare, sunt mobile şi funcţionale în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar celălalt, în valoare de 193.000 este dedicat secţiei de Neonatologie. Valoarea totală de 481.000 lei a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Olt. Investiţia răspunde nevoii de tratare a afecţiunilor respiratorii acute şi este imperios necesară în actualul context epidemiologic”, a scris pe Facebook, Cătălin Rotea.   Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a achiziţionat, tot în contextul pandemiei de coronavirus, un laborator de biologie moleculară pentru efectuarea de teste PCR pentru depistarea COVID-19. Laboratorul a fost cumpărat cu fonduri de la CJ Olt, a fost livrat şi montat în curtea spitalului şi urmează a fi acreditat şi pus în funcţiune în această lună. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns