SJU Slatina îşi protejează angajaţii acordându-le concedii cu condiţia de a fi disponibili dacă e nevoie de ei

Social

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Cătălin Rotea, a afirmat că în această perioadă în unitatea medicală au fost acordate concedii medicale “masiv”, pentru a reduce numărul angajaţilor expuşi la un potenţial risc de infectare cu coronavirus, cu condiţia ca persoanele aflate în concediu să fie oricând disponibile să se întoarcă la muncă dacă este nevoie.

“Am încercat să fac o rotaţie astfel încât cât mai puţine persoane să fie expuse la un potenţial caz confirmat cu coronavirus. Am acordat concedii de odihnă masiv, dar asta nu înseamnă că oamenii au plecat la relaxare, oamenii au plecat în concediu de odihnă pentru a nu fi aici, pentru a putea fi repartizaţi pe linii, ca în front, în cazul în care vom ajunge la un flux masiv de pacienţi. Iar condiţia esenţială care s-a pus atunci când s-a dat concediu de odihnă a fost ca fiecare să fie oricând disponibil pentru rechemarea la muncă şi să fie apt de a presta actul medical”, a precizat Rotea.

Cătălin Rotea a adăugat că SJU Slatina a eliberat două corpuri de clădire pe care le-a alocat pentru îmbolnăvirile de coronavirus, având în prezent capacitatea de a trata 25 de de cazuri uşoare sau medii de coronavirus.

Totodată, Rotea a punctat că în spital au fost pregătite. în unul dintre corpurile alocate pentru eventuale cazuri de pacienţi cu coronavirus, şi patru paturi de terapie intensivă dotate cu ventilator mecanic injectomat, monitor de funcţii vitale. “Suntem pregătiţi să primim 25 de cazuri de coronavirus cu afecţiuni uşoare şi medii, în rezerve sau în saloane cu grup sanitar propriu şi, mai mult, am organizat, operaţional – de mâine, patru paturi de terapie intensivă pentru situaţiile în care aceste cazuri se agravează. (…) În ce priveşte dotarea spitalului pentru acest flagel, care se numeşte COVID-19, Secţia de ATI este dotată cu 9 ventilatoare mecanice şi urmează să ne fie livrate alte opt ventilatoare mecanice, dintre care patru portabile, chiar în această săptămână (…). De asemenea, avem 15 aparate de anestezie, care pot fi folosite în caz de urgenţă ca ventilatoare mecanice, mai ales că în ultima perioadă noi am redus la maxim intervenţiile chirurgicale programate şi internăm şi operăm doar urgenţele”, a adăugat Rotea.   Managerul SJU Slatina a mai spus că de la începutul lunii mai vor putea fi efectuate în această unitate medicală testări pentru depistarea COVID-19, deoarece, cu finanţare de la CJ Olt, a fost demarată achiziţia unui laborator care va permite analiza a 196 de teste zilnic. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns