Buletin de presa 25.05.2020

Social

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 25 mai a.c., în judeţul Olt, au fost confirmate 76 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti.

Totodată, până acum, 29 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital.

Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 73 de persoane. Alte 1757 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2354 de teste Covid-19.

De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt a fost înregistrat un singur caz de infectare cu virusul SARS-COV-2, contact de familie a unui caz confirmat anterior, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continuă.

Poliţiştii continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. Forţele de ordine acţionează, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns